OVER MIJ.

Toen ik zeven jaar geleden besloot om af te vallen, dacht ik dat het een kwestie was van meer bewegen en gezonder eten. Ik wilde een energieker leven en een slanker lijf. Door onbewerkte voeding te gaan eten en aan krachttraining te doen verloor ik ruim 8 kilo. Ik stond elke morgen vol energie op en hield met gemak mijn nieuwe gewicht vast. Ik schreef het ‘Eetclean Kookboek’, startte mijn blog eetclean.nl en volgde een opleiding tot voedingsdeskundige. En alhoewel ik veel over voeding en gezond leven wist, liep ik tijdens mijn tweede zwangerschap toch vast. 

Ik had continue trek in lekker eten en kon deze drang moeilijk weerstaan. Elke maandag deed ik weer een nieuwe poging om perfect te eten, het mislukte elke keer. Daardoor verloor ik het vertrouwen in mezelf. Ondanks mijn kennis over voeding, lukte het me niet om mijn eetgedrag aan te passen. Met twee jonge kinderen en een drukke baan als psycholoog gaf ik op. Blijkbaar is het leven nu te vol met verantwoordelijkheden om mijn gezondheid prioriteit te geven. Ik deed mijn best om mijn lijf te accepteren en stond mezelf toe om aan de lekkere trek toe te geven. Genieten moet toch kunnen, dacht ik bij mezelf. Gelukkiger werd ik er niet van.

Wellicht herken je dit? Je eigen gezondheid op de lange baan schuiven of vinden dat je maar tevreden moet zijn met hoe jij je nu voelt met dit lijf. Dat had ik. Altijd maar de prioriteit bij alles om je heen leggen. Toen ik zes weken overspannen thuis zat kwam het besef, zo kan het niet meer. Ik wil tijd en ruimte maken voor mezelf, meer rust, balans en zelfvertrouwen creëren. Door gezonder en bewuster te leven, mentaal en fysiek.

Ik volgde een opleiding Nutritional Psychology, deed leertherapie en bracht zo mijn kennis over voeding en psychologie samen. Toen ik daarna besloot om af te vallen heb ik structurele veranderingen aangebracht. Niet alleen de juiste voeding, maar ook de juiste mindset en zelfzorg. Dat was mijn intrinsieke motivatie en het is me gelukt.
Vervolgens droomde ik van balans behouden in stressvolle tijden. Ook dit is gelukt, ik startte namelijk mijn huidige bedrijf op, naast een baan en gezinsleven. In alles wat ik doe vraag ik mezelf af: “Draagt dit bij aan de balans in mijn leven?”. Gezond gedrag heeft een dagelijkse plek in mijn leven. Op gewicht blijven gaat vanzelf en dat geeft rust en vertrouwen. En als ik het kan, kun jij het ook. Daar ben ik van overtuigd. Je hoeft je niet te laten leiden door alle diëten die er zijn. Voor blijvende verandering kijk je verder dan wat je eet. Kijk naar wie je bent en wat je nodig hebt. En ik help je hier graag bij.

Liefs Emmy